Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مازندران با بیشترین آمار بیماری گوارشی در کشور را به خود اختصاص داده که مهم‌ترین عامل آن کم تحرکی و تغذیه نابه‌جا بر ایجاد این بیماری رقم می‌خورد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، چهارم فوریه برابر با پانزدهم بهمن ماه به نام روز جهانی سرطان شناخته شده است،  سرطان بیماری شناخته‌شده‌ای که با شنیدن نامش موجب ترس و وحشت بسیاری از مردم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری که طبق آمار مراکز سرطان‌شناسی در ایران در بین ایرانیان کم نیست و طبق نتایج مطالعه پژوهشگران ایرانی آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان بر کل جمعیت کشور، افزایش 43 درصدی از موارد جدید ابتلا به سرطان طی سال‌های 1395 تا 1404 را پیش‌بینی کرده است و این آمار بسیار نگران‌ کننده می‌باشد.

به گفته متخصصان علمی بیماری‌های سرطانی شایع‌ترین ‌سرطان در ایران بین زنان و مردان یعنی مابین هر دو جنس، سرطان پستان است، یعنی این سرطان نه‌تنها در خانم‌ها بلکه بین زنان و مردان هم از همه بیشتر شیوع دارد؛ پس‌ از آن، سرطان پوست دومین، معده سومین، روده بزرگ چهارمین و مثانه پنجمین سرطان‌های رایج در ایران هستند. 

بر اساس این تحقیقات برمبنی تفکیک هر جنس در مردان به ترتیب سرطان‌های پوست، معده، پروستات، مثانه، روده بزرگ، خون، ریه، مری، مغز و حنجره و در زنان به ترتیب سرطان‌های پستان، پوست، روده بزرگ، معده، خون، تیروئید، مری، تخمدان، ریه و مغز شایع‌ترین انواع سرطان‌ها عنوان کردند. 

این متخصصان تعداد نزدیک به 200 نوع سرطان در دنیا مطرح کردند که سرطان‌های شایع ده مورد اصلی موارد مذکور هستند.

اما سرطان‌های دستگاه گوارش که معروف‌ترین آن‌ها سرطان مری و معده هستند، در شمال ایران اعم از شمال غرب، شمال و شمال شرق، بیش‌تر است. به‌طوری‌که بین 40 تا 45 در صد هزار نفر در استان گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل سرطان معده یا مری می‌گیرند.                    

با توجه به این وضعیت وزارت بهداشت دقت نظر در پیدایش سرطان و برنامه‌ریزی برای پیش‌گیری از بروز سرطان و کنترل درمان‌های نا به‌جا انجام می‌شود، صورت بدهد. 

نگرانی بر افزایش بیماری گوارشی در بین مازندرانی‌ها 

دکتر محمد اسلامی جویباری فوق تخصص خون و سرطان بالغین در گفت‌وگو با خبرنگار ما رایج‌ترین عوامل ایجاد سرطان را محیطی، فردی و تغذیه بیان و عنوان کرد: مصرف  دخانیات، کم تحرکی، رژیم‌های غذایی فست فودی، چربی و گوشت موجب ابتلا به سرطان می‌شود. 

وی گفت: اگر فردی زندگی سالم داشته باشد، روزانه ورزش نیم ساعته استرس کمتر، مصرف میوه، مصرف کمتر گوشت، عدم استفاده از سموم محصولات کشاورزی داشته باشد کمتر ابتلا به سرطان می‌شود.

اسلامی جویباری با تاکید بر اینکه با رعایت کردن هر یک از این عوامل موجب کاهش 50 درصدی ابتلا به سرطان می‌شود، اظهار داشت: البته شخصی هم به این بیماری مبتلا می‌شود به این معنا نیست که زندگی آن تمام و دست از مقابله با این بیماری دست کشید بلکه باید دید نوع بیماری چی هست و بازخورد درمان چگونه و در چه معنایی می‌تواند درمان را انجام دهد.

وی افزود: بیمار هرچه در مرحله زودتر تشخیص قرار گیرد شانس درمان بیشتری را پیدا می‌کند بنابراین باید توجه شود کسانی که کاهش وزن غیرطبیعی یا دردهای مزمن طولانی مدت، سرفه‌های طولانی مدت، تغییر شبانه از علایم زمینه‌ای به این بیماری است که نیاز به مراجعه به پزشک است.

این فوق تخصص خون و سرطان بالغین  شایع‌ترین سرطان استان مازندران را معده بیان و مطرح کرد: فردی با داشتن علائم کاهش وزن، درد شکم، کاهش اشتها می‌تواند هشدار دهنده باشد حتی علی‌رغم همه این رعایت ها را داشته باشد.

وی گفت: برای درمان روش‌های مختلفی وجود دارد که عمل جراحی، شیمی درمانی و رزتراپی نمونه‌های درمان است که هر کدام عوارض به مصائب و مشکلات خود را دارد اگرچه بسیار مهم است که بیمار از زمان تشخیص تا دوران درمان نیاز به حمایت کامل دارد و خود فرد نیز امیدواری نسبت به پاسخگویی طول درمان خود داشته باشد.

پذیرش ماهانه 6 هزار بیمار مازندرانی در  انجمن سرطانی آمل

مدیرعامل انجمن بیماران حمایت از سرطانی آرین نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به فعالیت این انجمن بیان کرد: انجمن در دو بخش انجمن خیریه حمایت از بیماران حمایت و کلینیک تخصص و فوق تخصص فعالیت دارد که در بخش انجمن خیرین 1800 بیمار بی بضاعت ساکن شهرستان آمل پرونده و تحت پوشش این انجمن هستند.

محسن آسوری با بیان اینکه در سال 1400 حدود 550 میلیون تومان به طور ماهانه هزینه خیریه به این بیماران تعلق گرفت، افزود: بیشتر این هزینه در بخش دارو و درمان بوده در کنار اینکه فاکتورهایی که بیماران در سایر مکان‌های درمانی تحت درمان برده و سپس به این انجمن آورده، هزینه پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حمایت معیشتی چون اهدای سبد غذایی به ارزش 700 هزار تومان و در ماه 250 نفر سبد اهدا می‌شود، تصریح کرد: همچنین بخشی از بیمارانی که درآمدزایی و توانایی مالی ندارند کارت هدیه 200 هزار تومانی اهدا می‌شود و بیماران نیز از مشاوره روان شناسی به صورت گروهی به طور رایگان بهره‌مند می‌شوند.

آسوری از ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه برای بیماران توانمند به منظور ایجاد کارآفرینی و اشتغال خبر داد و گفت: این خانواده‌ها با تخصیص این تسهیلات می‌توانند با ایجاد اشتغال علاوه بر هزینه‌های درمانی کمک خرج خانواده خود شوند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین با بیان اینکه در بخش کلینیک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران ماهانه 6 هزار بیمار از شهرستان های مختلف در این انجمن پذیرش می‌شود، گفت: هم اکنون در این انجمن 38 متخصص و فوق متخصص به بیماران ارائه خدمت می‌کنند و داروخانه هلال‌احمر نیز با ارائه داروی بیماران خاص در هم کف این مکان فعالیت دارد.

وی ادامه داد: در حوزه شیمی درمانی نیز بیماران با ویزیت رایگان پس از خرید دارو از طرف بیمار با هشت تخت در مرکز پذیرش انجام می‌شود که به طور ماهانه 600 بیمار در آرین خدمات شیمی درمانی ارائه می‌شود.

آسوری با اشاره به بخش بخش تجهیزات پزشکی از تخت بیمارستانی، ویلچر، دستگاه اکسیژن ساز، تشک مواج، عصا و واکر، مانو متر عنوان و مطرح کرد: امروزه سرطان در جهان رو به گسترش است و در ایران نیز به همین سمت رو به جلو می‌باشد که به عوامل ژنتیکی، محیطی و استرس تا آلاینده های سموم و زیست محیطی موثر در ایجاد سرطان عنوان می‌کنند.

بخش رادیوتراپی دولتی برای بیماران سرطانی همدان راه‌اندازی می‌شودسرطان پرهزینه‌ترین بیماری ایران است/ هزینه کمرشکن درمان سرطان برای دو سوم بیمارانماجرای بارداری زنی که پس از تست به او گفتند سرطان دارد، در مستند "آن‌سوی انتظار"
وی با بیان اینکه نیاز است تا مجموعه این عوامل به منظور پایین آمدن آمار سرطان تحت کنترل شود، افزود: نکته مهم بر کاهش این آمار بر نوع روش زندگی است که مهارت‌های زندگی، آموزش و فرهنگ سازی اساسی ترین آن است به همین منظور انجمن آرین این روش را در دستور کار قرار داده و به دنبال رساندن به بلوک سازمانی است.

مدیر مرکز رشد انستیتو پاستور شمال ایران با تاکید براینکه تغییر سبک زندگی، ورزش کردن، نحوه غذا خوردن، مسائل روان شناسی، سیگار و  موادمخدر  از مهارت های زندگی است، اظهار داشت: در صورت اصلاح این روش ها موجب کاهش سرطان در جامعه می شود اابته درمان زودتر این بیماری نقش دارد؛ همچنین بخش غربالگری و تست های تشخیصی از دیگر روشی است که هم اکنون انجمن آرین به دنبال مجوز مرکز راه اندازی و ساخت تشخیص سرطان است.

وی افزود: هم اکنون برای کمک به تشخیص بهتر این بیماری در بین مراجعه‌کنندگان انواع دستگاه‌های متعدد اندوسکوبی و کولونوسکوپی بزرگسالان و نوزادان با کمک خیرین خریداری شد و در اختیار انجمن گذاشته شود، همینطور اکوی بزرگسال، پرنواکوی نوزادان، مانیتورینگ، هولتر فشارخون، دستگاه سونوگرافی، هولتر نوارقلب خریداری شد و در آینده برنامه خرید ماموگرافی، پورنوگرافی و سایر تجهیزات کلینیک دستور کار است.

انتهای خبر/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ابتلا به سرطان سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۵۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز :

از زمان معرفی درمان‌های ضد رتروویروسی برای درمان HIV در اواخر دهه ۱۹۹۰، طول عمر افراد مبتلا به HIV به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، حتی با چنین درمان هایی، مطالعات نشان داده اند که خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV حداقل ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون HIV است. پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافته اند که این موضوع با آلوده شدن به ویروس هپاتیت C تشدید می‌شود.

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ آمریکا که در این پژوهش بین المللی مشارکت داشته اند، عفونت همزمان HIV و هپاتیت C به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها یک مسیر انتقال مشترک دارند و هر دو این ویروس‌ها از طریق تماس خونی منتقل می‌شوند.

آن‌ها در پژوهش خود، اطلاعات بیش از ۲۳ هزار فرد ۴۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به HIV را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ درمان ضد رتروویروسی برای HIV را آغاز کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. 

نتایج این تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد، با هر دهه افزایش سن، حملات قلبی در افراد مبتلا به HIV به تنهایی ۳۰ درصد و در افرادی که به هپاتیت C نیز مثبت بودند، ۸۵ درصد افزایش یافت.

طبق این نتایج همچنین خطر حمله قلبی در بیمارانی که دارای عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون، عادات سیگار کشیدن و دیابت نوع دو بودند به ترتیب ۳۰۰، ۹۰ و ۴۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند: شانس بروز حمله قلبی در افرادی که برخی از عوامل مرتبط با HIV مانند سطوح پایین سلول‌های ایمنی CD۴ را داشتند و یا نوعی داروی مهارکننده پروتئاز را مصرف می‌کردند، بیشتر بود.

به گفته محققان مجری این پژوهش، نظر به یافته‌های تحقیق ما، افرادی که با HIV یا هپاتیت C زندگی می‌کنند باید از پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی این ویروس‌ها و سایر راه‌های کاهش خطر بیماری قلبی عروقی پرس و جو کنند.

این یافته‌های پژوهشی در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد فوت کرد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری