Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > سلامت - مهر نوشت: سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: ادعای سونامی سرطان در ایران با توجه به آمارهای جهانی، غلط و نادرست است.

ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری ، در ابتدا وضعیت حوزه سلامت را در ابعاد گوناگون آن تشریح و در ادامه به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدا به وضعیت سرطان در کشور پرداخت و افزود: سرطان دومین عامل مرگ و ششمین عامل از دست رفتن عمر در ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریرچی گفت: هر سال ۱۱۲ هزار مورد جدید سرطان در کشور گزارش می شود.

وی ادامه داد: آمارهای جهانی نشان می دهد میزان بروز سرطان در دنیا ۱۸۲ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است که این آمار در ایران ۱۴۳ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

حریرچی افزود: این آمار در ترکیه ۲۰۵، اروپا ۲۰۸، آمریکا ۳۱۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

وی، شایع ترین سرطان ها در زنان ایرانی را به ترتیب سینه، روده بزرگ، معده، و تیروئید و در مردان ، معده، پروستات، روده بزرگ، و مثانه اعلام کرد و گفت: مرگبارترین سرطان ها در ایران، در هر دو جنس زن و مرد، به ترتیب، معده، ریه، لوسمی، مری، روده بزرگ و...، است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با افزایش ۵درصدی تعرفه های پزشکی در سال ۹۷، افزود: دولت با توجه به محدویت های منابع، سبد تعرفه را ۵درصد تصویب کرده که در هر کدام از بسته ها افتراق دارد.

وی ادامه داد: در برخی سبدها مثل دارو، درصد بیشتری است و بعضی تعرفه ها هم رشدی ندارد.

حریرچی در واکنش به کاهش ۲۵درصدی تعرفه بیهوشی که دیوان عدالت رای آن را صادر کرده است، گفت: انتظار می رفت چنین رایی صادر شود. زیرا، تعرفه ابزار سیاستگذاری وزارت بهداشت است.

وی در ارتباط با بیماری تب کریمه کنگو در کشور، افزود: این بیماری خیلی نگران کننده نیست ، زیرا موارد ابتلای آن به تعداد انگشتان دو دست نمی رسد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که امسال در آزمون دستیاری تخصصی 3400 نفر پذیرش می شوند، گفت: این آزمون در پنجشنبه 6 اردیبهشت در 28 رشته تخصصی و 478 رشته محل برگزارشد.

وی افزود: تعداد داوطلبان آزمون دستیاری تخصصی امسال، 14 هزار و 396 نفر بوده که از این تعداد 7 هزار و 703 نفر زن و 6 هزار و 693 مورد مرد بوده اند.

وی گفت: بر اساس قوانین، اکثر این افراد سهمیه مناطق محروم هستند و هر کدام در صورت قبولی در شهر مشخص، مشغول به فعالیت می‌شوند و امیدواریم با فارغ التحصیلی دستیاران، مشکل مهم ارائه خدمات تخصصی مخصوصا در مناطق محروم را رفع کنیم .

۴۷۲۳۷

 

کلید واژه‌ها : سرطان - وزارت بهداشت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سرطان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۷۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری رویترز در گزارشی از عوارض خطرناک استفاده از گاز نیترواکسید پرده برداشته است؛ ترکیب اکسیژن با این گاز که به عنوان گاز خنده نیز شهرت دارد، در قلیان‌های اکسیژن مورد استفاده قرار می‌گیرد که وزارت بهداشت کشورمان استفاده از آن را مجاز می‌داند!

تسنیم در خبری نوشت: اخیراً پیرو گزارشی درباره ماجرای استفاده از قلیان اکسیژن در کافی‌شاپ‌ها و تأیید این دستگاه از سوی وزارت بهداشت در قالب یک مطالعه بالینی، ابهامات زیادی درباره عوارض این قلیان و مخاطراتی که ممکن است در پی داشته باشد در اذهان عمومی و رسانه‌ها ایجاد شده است.

آن‌طور که وزارت بهداشت اعلام کرده، در این قلیان که استفاده از آن در ۱۰ استان کشور با مجوز وزارت بهداشت در حال ارزیابی است؛ از ترکیب اکسیژن با گاز N۲O (اکسید نیتروژن) استفاده می‌شود که به گاز خنده نیز شهرت دارد. اگرچه وزارت بهداشت به استناد مطالعات بالینی انجام شده این گاز را بی‌خطر و میزان ترکیب گازهای موجود در آن را استاندارد می‌داند اما مقالات خارجی که در مقیاس‌های بزرگتر انجام شده‌اند تأکید دارند که این گاز که در اروپا به وسیله انواعی از بالن در مهمانی‌ها استنشاق می‌شود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری روی سلامتی افراد به جای بگذارد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که در سال ۲۰۲۲ براساس نتایج یک پژوهش در اروپا منتشر کرده نوشته که آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا در مطالعه‌ای اعلام کرده است که استفاده تفریحی از اکسید نیتروژن، که به "گاز خنده" نیز معروف است، در اروپا در بین جوانان رو به افزایش است و تعداد نگران کننده‌ای از مسمومیت‌ها را ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش،‌ محبوبیت روزافزون این ماده که باعث احساس سرخوشی، آرامش و جدایی از واقعیت می‌شود، ناشی از در دسترس بودن گسترده آن بدون نسخه، قیمت پایین و سهولت استفاده از این گاز است؛ همچنین شیوع استفاده از این گاز خنده‌آور، ناشی از این تصور نادرست است که این گاز بی‌خطر است.

گاز اکسید نیتروژن دارای طیف گسترده‌ای از کاربردهای پزشکی، صنعتی و تجاری است اما استنشاق مستقیم آن توسط افراد می‌تواند باعث سوختگی شدید با سرما، آسیب به ریه و آسیب به مغز و نخاع شود.

در دانمارک، موارد مسمومیت با اکسید نیتروژن از ۱۶ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۷۳ مورد در سال گذشته افزایش یافته است، در فرانسه موارد از ۱۰ مورد در سال ۲۰۱۷ به ۱۳۴ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است و هلند نیز ۱۴۴ مورد در سال ۲۰۲۰ داشته است.

همچنین در این کشور افزایش شدید تصادفات رانندگی به دلیل مصرف بالن‌های مهمانی حاوی نیتروزاکسید را گزارش کرده‌اند.

آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده که در بریتانیا، اکسید نیتروژن دومین ماده (دراگ) شایع در بین جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله پس از کانابیس(گیاه شاهدانه) است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904179

دیگر خبرها

  • آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۸۴۴ نفر رسید
  • عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان