Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@07:10:25 GMT

سونامی سرطان در ایران نداریم

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۰۰۵۸

به گزارش پارسینه، ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با آمار سرطان در ایران و جهان اظهار داشت: سرطان جزء ۶ عامل اصلی سال‌های اصلی از دست رفته عمر به شما رمی‌ورد و هر سال از هر ۱۰۰ هزار ایرانی مبتلا به سرطان ۱۴۳ مورد جدید اضافه می‌شود و به عبارتی ۱۱۲ هزار مورد جدید سرطان داریم.

وی افزود: میانگین بروز سرطان در میانگین جهانی ۱۸۲ در ۱۰۰ هزار بوده که این رقم در ایران ۱۴۳ در ۱۰۰ هزار بوده و یعنی کمتر از متوسط جهانی است؛ همچنین متوسط بروز نرخ سرطان در ترکیه ۲۰۵ در ۱۰۰ هزار، اروپا ۲۶۸ در ۱۰۰ هزار و آمریکا ۳۱۸ در ۱۰۰ هزار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ادعای سونامی سرطان در ایران و شیوع خیلی بالای آن غلط و نادرست است گفت: در سال ۲۰۱۵ در دنیا ۱۷ میلیون مورد جدید سرطان گزارش شد که ۸ میلیون آن منجر به مرگ شد؛ البته در کشور‌های مختلف از جمله ایران میزان بروز و شیوع در حال افزایش بوده که از دلایل عمده آن افزایش جمعیت است.

حریرچی بیان داشت: از دیگر دلیل افزایش شیوع این مساله سن متوسط در کشور‌ها بیشتر شده و به دلیل افزایش تعداد افراد کهنسال و میانسال همچنین بیشتر شدن عوامل خطر (شهرنشینی و سبک زندگی غربی) همچنین افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۵، ۳۶۹ هزار مرگ در کشور گزارش شد که ۵۴ هزار و ۸۰۰ مورد آن مربوط به سرطان‌ها بود و درواقع ۱۴.۹ درصد موارد مرگ و میر را سرطان‌ها تشکیل می‌داد.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: میزان بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان در ۲۵ سال گذشته افزایش یافته، ولی نکته مهم و درخشان طبق گزارش‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی، آژانس بین‌المللی سرطان و دانشگاه واشنگتن مرگ و میر ناشی از سرطان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۵، ۷ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: این مساله موفقیت‌های نظام سلام را با همکاری نظام‌های مرتبط نشان می‌دهد و موید پیشرفت شاخص‌های بهداشتی و درمان در کشور‌ها است.


حریرچی درمورد شایع‌ترین سرطان زنان و مردان گفت: در زنان سرطان سینه، روده بزرگ و تیروئید و در مردان معده، پروستات، روده بزرگ و مثانه شایع‌ترین سرطان است. همچنین کشنده‌ترین سرطان‌ها مربوط به سرطان معده، روده، لوسمی، مری، روده بزرگ، مغز و اعصاب مرکزی بوده است.

پزشکان درخواست تکرار آزمایش نکنند

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه برخی از پزشکان درخواست تکرار یک آزمایش، سی‌تی‌اسکن و عکس را به دلیل عدم کیفیت برای بیماران می‌کنند گفت: این مساله مشکل‌زا بوده و برای بیمه‌ها، بیمار و کل نظام سلامت هزینه مازاد ایجاد می‌کند از طرفی همه مراکز پاراکلینیکی مدعی هستند که کیفیت کارشان خوب است پس پزشکان نیز این مساله را قبول کنند.

وی اضافه کرد: اگر مشکلی در این زمینه باشد بیمار، پزشک و ارائه کننده خدمات باید آن را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند تا ناظرین آن را رسیدگی و با کمک و آموزش آن را حل کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون پذیرش دستیار تخصصی گفت: پنج‌شنبه هفته گذشته این امتحان برگزار شدو ۳۴۰۰ نفر در این زمینه پذیرش می‌شوند.

وی گفت: در حال حاضر ۳۹ هزار و ۸۵۰ متخصص داریم که ۸.۵ درصد به این توان تخصصی اضافه می‌شود و در واقع به ازای هر ۱۱ نفر یکی هر سال افزوده خواهد شد.

حریرچی گفت: این آزمون در ۲۸ رشته تخصصی و ۴۷۷ رشته محل برگزار شد و بیش از ۱۴ هزار و ۳۹۶ نفر در آن شرکت کردند که اکثر آن‌ها زنان و کمتر مردان بودند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با پذیرش این دستیاران مشکل خدمات تخصصی در مناطق محروم کاهش یابد چرا که اکثر این افراد سهمیه مناطق محروم هستند و با تسهیلات نمره انتخاب در مناطق شده و هر کدام برای یک شهر مشخص شده‌اند که بعد از فارغ‌التحصیلی خدمت ارائه دهند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۰۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود

به گزارش خبرآنلاین، چای شیرین‌نشده، سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند و به ترمیم سلول‌های بدن کمک می‌کند.

بهداشت نیوز در گزارشی نوشت: آنتونی کائوری جراح ارتوپد در اهایو می‌گوید: «چای از گیاه Camellia sinensis به دست می‌آید که حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام کاتچین است. این مواد رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند و التهاب را کم می‌کنند.» پس وقتش است که از خواص شگفت انگیز چای مطلع شویم.

خطر سرطان کم می‌شود
آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیباتی که در چای وجود دارد با کم‌تر شدن خطر سرطان‌ها مرتبط دانسته شده است. اوما نیدو، مدیر گروه روانپزشکی تغذیه و سبک زندگی در بیمارستان ماساچوست و استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید: «تأثیرات مفید چای بر کم شدن خطر سرطان‌هایی مثل پوست، پروستات، روده و سینه مشاهده شده است و انواع مختلف چای بر گونه‌های مختلف سرطان تأثیر دارند.

پوستتان سالم‌تر خواهد بود
نوشیدن چای سیاه به صورت مرتب می‌تواند خطر سرطان پوست را کم کند. اما جالب است که روشی که آن را آماده می‌کنید، تفاوت‌هایی در میزان این تأثیر به وجود می‌آورد. دکتر نیدو می‌گوید: «چای سیاه داغ برای پیشگیری از کارسینوم سلول سنگفرشی مفید است. چای گرم مفیدتر از چای سرد است و البته زمان دم کشیدنش هم مهم است.

خطر دیابت را کم می‌کند
نوشیدن هر روزه چای سیاه می‌تواند خطر دیابت نوع ۲ را با کمک به کنترل قند خون بعد از خوردن غذا کم کند. بر اساس مطالعه‌ای که در مجله تغذیه بالینی آسیا و اقیانوسیه منتشر شده است، چای سیاه می‌تواند قند خون را به خصوص بعد از خوردن غذاهای حاوی ساکارز پایین بیاورد.

دندان‌ها را قوی‌تر می‌کند
وقتی چای می‌نوشید، ممکن است دندان‌هایتان کمی زرد شود، اما ارزشش را دارد. بر اساس مطالعاتی که در مجله آسیب‌شناسی دهان و فک و صورت منتشر شده است، چای سبز تأثیرات آنتی باکتریال دارد که می‌تواند باعث کاهش تشکیل حفره باکتریایی در دهان شما شود. نوشیدن هر روزه چای سبز می‌تواند از تشکیل این حفره‌ها جلوگیری کند.

قلبتان از شما تشکر می‌کند
خواص ضد التهابی چای می‌تواند رگ‌های خونی را پاک کند تا فشار کم‌تری به قلب وارد شود. دکتر کائوری می‌گوید کاتچین التهاب را کاهش می‌دهد و در نتیجه تشکیل پلاک در شریان‌های حیاتی را مهار می‌کند. او نوشیدن ۳ فنجان چای سیاه در روز را برای فوایدش برای قلب توصیه می‌کند.

خطر آلزایمر کاهش پیدا می‌کند
این که برای شما یا عزیزانتان تشخیص آلزایمر داده شود، ناراحت‌کننده است، اما مهم است که نشانه‌های اولیه آن را بشناسید و هر کاری که می‌توانید بکنید تا از آن جلوگیری کنید. دکتر نیدو می‌گوید: «چای سبز می‌تواند مقاومت شما را در برابر استرس و آلزایمر بیشتر کند.»

خوابتان بهتر می‌شود
اگر تمام شب از این پهلو به آن پهلو می‌شوید و خوابتان نمی‌برد، قبل از خواب یک فنجان چای بنوشید. بر اساس مطالعه منتشرشده در مجله تحقیقات یکپارچه پزشکی، نوشیدن چای می‌تواند به بهتر شدن خواب و کیفیت زندگی در موارد بی‌خوابی خفیف تا متوسط کمک کند.

تمرکزتان بهتر می‌شود
کافئین موجود در چای هشیاری و تمرکزتان را بهتر می‌کند. دکتر نیدو می‌گوید تیانین یک آمینواسید است که تقریبا فقط در چای وجود دارد و برای هشیاری خوب است. چای همچنین تمرکز شما را با آرام کردن مغز بیشتر می‌کند.

سوخت‌وساز را سریع‌تر می‌کند
دکتر کائوری توضیح می‌دهد کافئین چای به بهتر شدن دقت ذهنی کمک می‌کند، همانطور که سوخت‌وساز و چربی‌سوزی را بیشتر می‌کند. فقط مطمئن شوید زیاده‌روی نمی‌کنید! هر فنجان چای سبز حاوی ۴۰ میلی‌گرم کافئین است. دکتر کائوری پیشنهاد می‌کند کافئین مصرفی روزانه بیشتر از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم نباشد.

احتمالا بدنتان آهن جذب نمی‌کند
کاتچین موجود در چای می‌تواند توانایی جذب آهن در بدن را تغییر دهد. این به این معنی است که حتی اگر غذاهایی را که به انداز کافی آهن دارند، بخورید، فوایدش نصیبتان نمی‌شود و دچار کم‌خونی می‌شوید. دکتر کائوری توصیه می‌کند افراد سالم چنین تأثیری نمی‌گیرند، اما کسانی که کم‌خونی و کمبود آهن دارند، باید از خوردن زیاد چای خودداری کنند. این مورد شامل کودکان، زنان باردار و کسانی با سابقه بیماری کلیه هم می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903867

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند