Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@23:19:45 GMT

سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۵۸۶۵

سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه نرخ بروز سرطان در ایران پایین تر از متوسط دنیا است، گفت: سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر رضا ملک زاده با بیان اینکه نرخ بروز سرطان در ایران پایین تر از متوسط دنیا است، اظهار داشت: این گزارش، با تلاش سه جانبه معاونت های تحقیقات، درمان و بهداشت وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درحالی تهیه و ارائه شد که ثبت سرطان در ایران، تا پیش از این همچون سایر کشورهای در حال توسعه، همواره با محدودیت ها، دشواری ها و نقایص فراوانی روبرو بوده و گزارش اخیر گام بسیار مهمی در درمان زودهنگام انواع سرطان ها در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برنامه «ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت ایران»، ۹۸ درصد جمعیت کشور را پوشش داده است، افزود: در این برنامه، آمار دقیق بروز سرطان در ۳۰ استان کشور، برآورد و اعلام شده است و این میزان پوشش جمعیتی در برنامه ثبت سرطان، یکی از مهمترین ویژگی های برنامه های ثبت سرطان در کشورهای پیشرفته است.

دکتر ملک زاده به تشریح نتایج نخستین «گزارش ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران» پرداخت و گفت: در این برنامه، ۱۱۲ هزار «بروز سرطان» در طول سال ۹۳ (زمان اجرای برنامه ثبت سرطان در ۳۰ استان ایران) ثبت شد و متوسط «بروز سرطان» سالانه در ایران برابر با ۱۵۸ در هر ۱۰۰هزار نفر (با در نظر گرفتن سرطان پوست) و ۱۴۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر (بدون درنظر گرفتن سرطان پوست) بود در حالیکه متوسط «بروز سرطان» سالانه (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) در دنیا بر اساس گزارش مرجع جهانی «ثبت سرطان در پنج قاره»، برابر با ۱۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: متوسط «بروز سرطان» سالانه در کشورهای اروپایی، ۲۶۷ در هر ۱۰۰ هزار نفر و در کشورهای پیشرفته مانند انگلستان و آمریکا به ترتیب ۲۷۲ و ۳۱۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

دکتر ملک زاده با بیان اینکه متوسط «بروز سرطان» سالانه در کشورهای در حال توسعه برابر با ۱۴۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، افزود: متوسط «بروز سرطان» سالانه در چین، ۱۷۴ در ۱۰۰ هزار نفر و در ترکیه ۲۰۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

وی تاکید کرد: آمارها به خوبی نشان می دهد که نرخ بروز سرطان در ایران از متوسط دنیا و حتی از کشورهای پیشرفته اروپایی که وضعیت بسیار بهتری در ثبت سرطان، پیشگیری و درمان زودهنگام دارند، پایین تر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص شایع ترین سرطان ها در ۳۰ استان کشور، گفت: سرطان دستگاه گوارش (معده، روده بزرگ، مری و لوزالمعده) با سهم ۲۷ درصد، سرطان پستان(که عمدتا دربین زنان بروز می یابد) با سهم ۱۲ درصد، سرطان ریه و حنجره با سهم ۷.۵ درصد و سرطان کلیه، مجاری ادراری و مثانه با سهم ۷ درصد، شایع ترین سرطان ها در کشور است.

دکتر ملک زاده خاطرنشان کرد: سرطان معده با ۲۱.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پوست با ۲۰.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پروستات با ۱۸.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان روده بزرگ با ۱۶.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزارنفر و سرطان مثانه با ۱۴.۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر، شایع ترین سرطان ها در بین مردان ایرانی هستند.

وی تصریح کرد: سرطان پستان با ۳۴.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان روده بزرگ با ۱۲ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پوست با ۱۱.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان معده با ۱۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر و سرطان تیروئید با ۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، شایع ترین سرطان ها در بین زنان ایرانی هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از سرطان‌های معده، ریه، خون، مری، روده بزرگ، مغز و سیستم عصبی، پستان‌، پروستات‌، کبد و لوزالمعده به عنوان مرگبارترین سرطان ها در ایران در سال ۲۰۱۶ یاد کرد.

دکتر ملک زاده به نتایج مطالعه جهانی بار بیماری سرطان در ۲۰۱۶ اشاره کرد و گفت: بر اساس نتایج این مطالعه در سال ۲۰۱۶ در ایران، ۵۴ هزار نفر بر اثر سرطان (معادل ۱۴.۹درصد کل ۳۶۰ هزار مرگ رخ داده در این سال) جان خود را از دست داده اند اما باید به این نکته در محاسبات مرگ بر اثر سرطان توجه کرد که علیرغم افزایش طبیعی مرگ ناشی از سرطان در ایران، گزارش مطالعه جهانی بار بیماری سرطان در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد که میزان مرگ ناشی از این بیماری بر پایه نرخ استاندارد شده سنی مرگ بر اثر سرطان، کاهش یافته و از ۱۰۴ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۰، به ۹۷ مرگ در هر۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۵ رسیده است.

وی دلایل افزایش آمار سرطان در ایران در برخی گزارشهای داخلی سالهای اخیر را عدم ثبت دقیق بروز سرطان و مرگهای ناشی از آن در سالهای گذشته، اجرای برنامه جامع ثبت سرطان در کشور در سالهای اخیر، افزایش دقت در ثبت سرطان، تشخیص های دقیق تر سرطانها به واسطه توسعه خدمات آسیب شناسی و رشد نرخ جمعیت و پیر شدن جمعیت ایران دانست.

دکتر ملک زاده در پایان یادآور شد: با نتایج نخستین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت کل ایران، وقوع سونامی سرطان در ایران واقعیت نداشته و گزارشها در این باره پایه علمی ندارند.

منبع: مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۵۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن سینمای جوانان ایران با همکاری موسسه فرهنگی یونس امره ترکیه کارگاه بین‌المللی «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی؛ فرصت‌های جدید در تولید خلاقانه فیلم کوتاه» برگزار می‌کند.

این کارگاه با حضور کنان سوباشی از کشور ترکیه از ساعت ۱۶ تا ۱۸ روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سینما تمدن موزه سینما برگزار می شود.

در این کارگاه آموزشی علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین سینمایی و تعداد از فیلمسازان جوان سینمای کوتاه حضور خواهند داشت.

کنان سوباشی مدرس دانشگاه جراح پاشا استانبول، فارغ‌التحصیل دانشکده ارتباطات، گروه رادیو، سینما و تلویزیون است. مطالعات و مقالات آکادمیک سوباشی عمدتاً بر رسانه‌های نوین، سینمای دیجیتال، واقعیت مجازی و سینما، فیلم ۳۶۰ درجه، طراحی، انیمیشن و فناوری‌های جدید تمرکز دارد. او علاوه بر دوره‌ها و کارگاه‌های فنی مانند طراحی، مدل‌سازی سه بعدی و انیمیشن، تکنیک‌های ویرایش پیشرفته، طراحی به کمک کامپیوتر، طراحی گرافیک حرکتی، دروس تئوری را نیز تدریس می‌کند و به عنوان طراح در بسیاری از پروژه‌های ملی و بین‌المللی فعالیت دارد.

کد خبر 6099591

دیگر خبرها

  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • برونگرا یا درونگرا؛ اغلب افراد در واقعیت میانگرا هستند
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • شرط‌بندی ضد انقلاب روی مهره سوخته اسرائیل
  • فیلم/ آجرلو: اقای فرزین دلار تلگرامی واقعیت دارد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها