Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-08@19:04:07 GMT

معاون وزیر بهداشت: سونامی سرطان در ایران نداریم

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۸۳۰۳۴

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: در ایران نسبت به متوسط دنیا و کشورهای همسایه درصد سرطان بسیار کمتر است بنابراین چیزی به نام سونامی سرطان در کشور وجود ندارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر رضا ملک زاده گفت: بر اساس آمار در ایران در هر سال حدود 110 هزار مورد سرطان اتفاق می افتد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آخرین مطالعات در زمینه علت 30 درصد از سرطان ها را مصرف سیگار و الکل عنوان کرد و گفت: همچنین 30 درصد سرطان ها بر اثر چاقی، 15 تا 20 درصد بر اثر عفونت ها، 15 تا 16 درصد اختلالات هورمونی و دو درصد ناشی از شغل افراد است و 87 درصد کسانی که مبتلا به سرطان می شوند، افراد سیگاری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ملک زاده گفت: چاقی بانوان در بروز سرطان هایی مانند سرطان رحم، سینه و کلیه موثر است.
وی افزود: علت اصلی سرطان های مری و معده در ایران، مصرف سیگار، قلیان، ناس، تریاک و مشتقات آن، آب غیربهداشتی و غیرلوله کشی، بهداشت پایین دهان، چاقی و نداشتن تحرک بدنی، فقر اقتصادی، آلودگی هوای داخل خانه و شهرهای بزرگ، چای و نوشیدنی های داغ، سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی، مصرف گوشت قرمز کبابی، غذاهای کبابی، سرخ شده، شور و مانده است.
مبک زاده اضافه کرد: در مطالعات مشخص شده است که عواملی مانند نگرانی و کم خوابیدن نیز در ابتلای افراد به سرطان نقش دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به معرفی یکصد ماده سرطانزا از بین هزار ماده مشکوک از سوی سازمان بهداشت جهانی، ادامه داد: در تحقیقات مشخص شده سرطان مری، معده، مثانه و پانکراس در اثر مصرف سیگار و دخانیات، ایجاد می شود.
این پژوهشگر علوم پزشکی قابل پیشگیری بودن نیمی از سرطان ها با خودمراقبتی و زندگی سالم را هم اعلام کرد و گفت: باید علاوه بر توجه به مسایل درمانی، اطلاعات مردم را در زمینه خودمراقبتی بالا ببریم؛ 50 درصد سرطان هایی که اتفاق می افتند اگر به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند و پیش بینی می شود در 30 سال آینده، بیشتر سرطان ها قابل درمان باشند.
معاون وزیر بهداشت افزود: در ایران امکانات مناسبی برای درمان سرطان داریم؛ 30 مرکز تخصصی در کشور تنها برای تحقیق و درمان سرطان فعال هستند و در هر استان دست کم یک مرکز در این زمینه فعالیت دارد؛ باید نیروی انسانی بیشتری در زمینه درمان سرطان آموزش دهیم؛ باید رادیوتراپی در تمام کشور داشته باشیم؛ همچنین وجود داروهای ضد سرطان بسیار مهم است چرا که هر روز داروهای جدیدی برای درمان سرطان ساخته و وارد بازار می شود.
ملک زاده اضافه کرد: امروزه 50 درصد بیمارانی که مبتلا به سرطان می شوند بیشتر از 10 سال پس از ابتلا به سرطان زندگی می کنند که این عدد می تواند به 80 درصد در دهه های آینده برسد؛ در کشورهای پیشرفته حدود 78 درصد افرادی که به سرطان سینه مبتلا می شوند، درمان می شوند.
او سرطان مری و پانکراس را سرطان هایی معرفی کرد که بیشترین آمار مرگ و میر را دارند و اضافه کرد: باید در سال های آینده مطالعات بیشتری برای کشف راه های جدید برای مقابله با این بیماری ها پیدا شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مسن شدن جامعه که از عوامل موثر در ابتلا به سرطان است بر ضرورت تغییر سبک زندگی در افراد تاکید کرد.
وی ادامه داد: در استان فارس هم شایع ترین سرطان ها سرطان پروستات در مردان و سرطان سینه در بانوان است.
به گفته وی 6 هزار و چهارصد و 39 مورد سرطان در سال 94 در فارس شناسایی شده است.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۳۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج فاضل، روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در افتتاحیه چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران گفت: طرح اجباری پزشکان به دلیل شرایط جنگ اجرایی شد و دلیلی برای ادامه دادن آن وجود ندارد.

وی افزود: فلسفه جامعه جراحان همفکری انجمن‌های مختلف و افزایش سطح علمی جراحان کشور است.

سیاوش صحت نایب رئیس کنگره جامعه جراحان ایران، نیز گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. عده‌ای در پی شکستن جایگاه رفیع جامعه پزشکی کشور هستند.

علی جعفریان دبیر علمی کنگره نیز افزود: حضور کمرنگ همکاران جوان در کنگره نسبت به دوره‌های قبل زنگ خطر هشداری برای مسئولان است.

تازه‌های جراحی در رشته‌های مختلف، جراحی عروق، پیوند اعضا، درمان‌های نوین جراحی در ایران و جهان امسال در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با چهلمین سالگرد تأسیس جامعه جراحان ایران؛ با حضور جراحان تخصص‌ها و شاخه‌های مختلف مطرح خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها