Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، رضا ملک‌زاده پیش از ظهر امروز در نشستی با موضوع روند جهانی بقای سرطان‌های شایع در جمع اساتید در سخنانی اظهار داشت: با وجود شایعه سونامی سرطان در 2 سال گذشته حدود 110 هزار مورد سرطان در ایران اسلامی شناسایی که این میزان نسبت به آمار جهانی به‌ ویژه کشور ترکیه و بعضی از کشور‌های عربی پائین‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: براساس مطالعه جهانی با عنوان کنکور 3 بیش از 37 میلیون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند که از این تعداد 50 درصد قابل‌ پیشگیری است که طی 20 سال آینده به 70 درصد افزایش پیدا می‌کند.

معاون تحقیقات و فن‌آوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: بیشترین آمار مرگ‌ومیر در جهان سرطان پانکراس و مری است و شایع‌ترین این بیماری در مردان پروستات و زنان سرطان سینه است.

ملک‌زاده با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در جهان بیش از 30 درصد براثر استعمال سیگار، الکل، 30 درصد چاقی، 15 تا 20 درصد عفونت، 15 تا 16 درصد هورمون و 2 درصد ناشی از شغل است، افزود: سرطان مری، معده، قلیان، ناس، تریاک و مشتقات آن، آب غیربهداشتی، بهداشت دهان، غذای چرب، فقر اقتصادی، آلودگی هوای داخل خانه، مصرف غذا و نوشیدنی‌های داغ و نیز عوامل ژنتیکی شایع‌ترین بیماری سرطان در ایران اسلامی است.

وی بیان کرد: بیش از 87 هزار نفر در دنیا به‌ ویژه در سنین بالا به علت تغییر سبک زندگی بر اثر عفونت به سرطان معده مبتلا هستند و کنترل استرس و مشکل روحی و روانی در کاهش این بیماری تأثیر بسیاری دارد.

معاون تحقیقات و فن‌آوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توضیح داد: براساس بررسی‌های انجام‌ شده طی 2 سال گذشته 6 هزار و 439 نفر در استان فارس به بیماری سرطان مبتلا هستند با توجه به این میزان نیاز به فرهنگ‌سازی، مراقبت‌ و پیشگیری از سوی متولیان بهداشتی و درمانی به‌ ویژه آحاد جامعه دارد.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۶۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان

زهرا سید معلمی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند تاثیراتی در بیماری‌های دیگر داشته باشند و همین‌طور برخی بیماری‌های جسمی نیز می‌تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری‌های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری‌ها می‌پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می‌کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می‌شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهاد‌های مردمی و سایر نهاد‌های دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهاد‌ها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می‌شود که چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها